Webhotel

Hvad er et webhotel?

Webhotel – web hosting

Et webhotel er den service, der gør det muligt at se dit website online. I webhotellets datacenter er der masser af computere forbundet til internettet.

Et professionelt webhotel bruger en robust infrastruktur. Er der en af internettet tilslutninger, der mislykkes, vil der være en ekstra til at tage over.

Selskabet vil også tage hyppige back-ups og en lang række tekniske tjenester, der sikrer, at dine hjemmesider er oppe og køre 24/7- 365.

 

social-media-salg-midtfynwebdesign

Typer af webhoteller

social-media-salg-midtfynwebdesign

Web hotellets teknologier

For yderligere at komplicere tingene, er der en række hosting miljøer baseret på forskellige teknologier.

Det mest almindelige web hotel miljø er baseret på Linux operativsystemet, Apache webserver, MySQL-databasen og PHP scriptsprog.

Denne teknologi-platform er almindeligt kendt som LAMP. Linux Operativsystemet er frit tilgængelig, og gratis at benytte.

 

Dette er ikke en fuldendt liste, men et udpluk af hosting typer.

Shared Hosting

Dette er en standard hosting, som bruges de fleste steder. Dit website deler plads på en maskine med en række andre hjemmesider. Dette er den mest almindelige form for website hosting og er velegnet til de fleste websites.

Cloud hosting

Cloud hosting giver dig samme fordele som ved dedikeret hosting. Men med en cloud hosting får du en glidende skala for ydeevne. Dette giver dig mulighed for nemt at tilføje CPU, hukommelse og opbevaring når dine behov vokser.

CMS Specifik Hosting

CMS Specifik Hosting er hosting-tjenester, der er målrettet mod specifikke populære hjemmeside content management systemer (CMS), som WordPress.

Midtfyn Webdesign benytter sig af Gigahost, og vi kan varmt anbefale Gigahost som webhotel.

Den anden store hosting teknologi er baseret på Microsoft Windows Server-operativsystemet.

Microsofts proprietære webserver, database og scriptsprog kendt som henholdsvis IIS, MSSQL og Dot Net.

Microsoft har gebyrer for deres software, derfor er dette en dyrere vej at gå. Frem for at benytte en åben source database som MySQL i stedet for MSSQL

Begge platforme vil klare sig lige så godt på en standard webside, der består af lige HTML sider. Microsoft kan køre PHP scripts, men den nøjagtige teknologi, du bruger, vil afhænge af, hvad det præcist er du ønsker fra din hjemmeside.

Når I skal finde et webhotel til virksomheden, skal I tage udgangspunkt i, hvilke behov og ønsker I har.