SEO-hva’ for en fisk?

SEO for begyndere

Okay, så du har hørt om det her SEO og ved at det er temmelig vigtigt for din hjemmeside. Måske allerede da du fortalte om din nye hjemmeside, var der én der sagde: “Og nu har du vel styr på din SEO?” Øhhh SEO-Hva’ for en fisk??

Bare rolig – du er landet det helt rigtige sted.

Jeg giver dig nemlig her SEO for begyndere – helt grundlæggende, hvad er SEO og hvorfor er det så vigtigt. I et forståeligt sprog – på dansk. 

Afspil video
Kan du ikke se videoen? accepter marketing-cookies

Hvad er SEO?

SEO er forkortelsen for Search Engine Optimization – eller på godt dansk Søgemaskineoptimering (SEO).  SEO dækker over alt det du kan gøre på din hjemmeside, for at optimere din placering på Googles resultatsider. Google er blot en søgemaskine ud af mange, og din SEO virker på alle søgemaskiner. Men da de langt de fleste af os her i Danmark anvender Google, så er det også den søgemaskine jeg referere til her.

 SEO er altså en overordnet betegnelse for alle de små ting du vælger at medtage på din hjemmeside, som Google kigger efter. Google kommer nemlig jævnligt “på besøg” på din side og vurdere alt dit indhold, for at give dig det rette placering på resultatsiderne.

Hvorfor er SEO vigtigt for din virksomhed?

Helt ærligt – kigger du omme på side 4 på Google når du leder efter noget? Jo jo – jeg ved godt at det er der selvfølgelig nogen der gør, men fakta er at de fleste nøjes med side 1 og 2 og måske måske side 3 hvis de har rigtig god tid. Det er jo bare sjovest at ligge på side 1 – og rent faktisk blive fundet.

Hvis du har virksomhed bliver det jo ekstra vigtigt at dine kunder kan finde dine varer. Hvis du ikke optimerer din hjemmeside, risikerer du at miste potentielle kunder til dine konkurrenter, fordi deres vises højere oppe i resultaterne af søgemaskinerne end dine.

Så kort sagt: SEO er hammervigtigt hvis du vil blive fundet på Google.

Hvor hurtigt virker SEO?

Hvis du nu sidder og tænker, at: “det er fint – det skal jeg da også have på min hjemmeside. Hvor er det jeg trykker??” Så må jeg altså beklage og fortælle dig at der ikke rigtig er nogen smart knap at trykke på. Der er ikke nogen hurtig genvej til at blive fundet på google.

SEO er en langsigtet strategi, som kræver en vedholdende og vedvarende indsats. Det faktum, kombineret med kompleksiteten i SEO-arbejdet, betyder at SEO ofte ikke står øverst på to do-listen i mange små virksomheder.

At blive placeret på den første side i en Google-søgning sker ikke natten over. Det kan tage flere måneder. Din SEO skal være en kontinuerlig proces. Når teknologien udvikler sig, tilpasser søgemaskinerne sig også disse ændringer, og de algoritmer der definerer, hvordan din hjemmeside bliver rangeret i en søgning ændres også fra tid til anden.

Er SEO så svært?

SEO ER komplekst og indeholder en bred vifte af faktorer, der er involveret, når søgemaskiner rangerer websteder i en søgning. Og det er bestemt også en mulighed at købe sig til smarte løsninger. Men der er altså rigtig mange ting du selv kan gøre og som slet ikke er svært. Små opgaver du sagtens kan lære at udføre i praksis, men det er vigtigt at du får grundlaget i orden, og får startet rigtigt.

Jamen hvor starter jeg så?

Alle de ting du gør for at optimere din hjemmeside, vil have en direkte effekt på din placering på Google. Komponenter såsom H1-tags, filnavne på billeder, keyword, metatitel og ALT-titel sammen med en “pæn URL”og backlinks er nogle af mange ting, som du kan udnytte for at øge din placering.

Første skridt er at installere et Plugin der hjælper dig med at huske alle de vigtigste komponenter. Jeg anbefaler at bruge Rank Math da den er er gratis og meget brugervenlig.

Du kan se her hvordan du installere og opsætter Rank Math. 

Flere blogindlæg