HTTPS/SSL

HTTPS/SSL giver SEO-værdi

Har du HTTPS/SSL?

Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) er den sikre version af http.  ‘S’ i slutningen af HTTPS står for ‘Secure’. Det betyder, at al kommunikation mellem din browser og hjemmesiden er krypteret.

HTTPS bruges ofte til at beskytte online transaktioner som online banking og online shopping ordresedler.

De vigtigste fordele ved et HTTPS/SSL-certifikat er:

Kundeinformation, som kreditkortnumre, er krypterede og kan ikke opfanges
Besøgende kan bekræfte, at du er en registreret virksomhed, og at du ejer domænet
Kunder er mere tilbøjelige til at stole på og gennemføre indkøb fra websteder, der bruger HTTPS

Og som bonus: du opnår SEO værdi.

 

 

social-media-salg-midtfynwebdesign

Hvad gør HTTPS/SSL?

https_ssl_key-midtfynwebdesign
Hvordan virker HTTPS?

HTTPS-sider bruger typisk en af to sikre protokoller til at kryptere kommunikation – SSL (Secure Sockets Layer) eller TLS (Transport Layer Security). Både TLS- og SSL-protokollerne bruger det såkaldte “asymmetriske” PKI-system (Public Key Infrastructure).

Et asymmetrisk system bruger to ‘nøgler’ til at kryptere kommunikation, en ‘offentlig’ nøgle og en ‘privat’ nøgle. Alt, der er krypteret med den offentlige nøgle, kan kun dekrypteres af den private nøgle og omvendt.

Som navnet antyder, bør den “private” nøgle holdes strengt beskyttet og bør kun være tilgængelig for ejeren af den private nøgle. I tilfælde af et websted forbliver den private nøgle sikkert på webserveren.

Hvad er et HTTPS-certifikat?

Når du beder om en HTTPS-forbindelse til en webside, sender hjemmesiden oprindeligt sit SSL-certifikat til din browser. Dette certifikat indeholder den offentlige nøgle, der er nødvendig for at starte den sikre session.

Baseret på denne indledende udveksling starter din browser og hjemmesiden derefter ‘SSL-håndtryk”en. SSL-håndtrykket indebærer generering af delte hemmeligheder for at skabe en unik sikker forbindelse mellem dig selv og hjemmesiden.

Når et betroet SSL-digitalt certifikat bruges under en HTTPS-forbindelse, vil brugerne se et hængelåsikon i browserens adressefelt. Når et udvidet valideringscertifikat er installeret på et websted, bliver adresselinjen grøn.

Hvorfor kræves et SSL-certifikat?

Alle meddelelser, der sendes over almindelige HTTP-forbindelser, er i “almindelig tekst” og kan læses af enhver hacker, der formår at bryde ind i forbindelsen mellem din browser og hjemmesiden. Dette giver en klar fare, hvis “kommunikation” er på ordreformular og indeholder dit kreditkortoplysninger eller socialsikringsnummer.

Med en HTTPS-forbindelse er alle kommunikationer sikkert krypteret. Det betyder, at selv om nogen formåede at bryde ind i forbindelsen, ville de ikke kunne dekryptere nogen af de data, der passerer mellem dig og hjemmesiden.

 

Undgå “manden i midten”. Få HTTPS/SSL